Nog geen nieuws beschikbaar.

“Theo straks uit het oog, niet uit het hart”.

Posted by David (david) on 30-06-2011
Nieuws & Achtergrond >>

Donderdagavond 23 juni  7 uur ‘Vreedegoed’,  het museum van Theo Schouten aan de Heuvellaan. Het gemeentebestuur  met de plaatselijke bestuurders had na de rondrit per touringcar door de regio gezamenlijk een versierde broodmaaltijd waarna Theo  een korte rondleiding  door het museum gaf.

Het gezelschap verzamelde zich in de hal en Theo nam nogmaals het woord  en vertelde in het kort iets over hoe er vroeger in onze gemeenschappen geleefd werd. Die inleiding werd overgenomen door de burgemeester, mevrouw Van ‘t Veld , die bij deze gelegenheid een woord van afscheid  sprak en Theo bedankte voor al zijn inspanningen om het verleden van deze streek vast te leggen in museum Vreedegoed. Jannie kreeg bloemen en Theo een grote ingelijste foto van hem zelf bij de molen genomen. Vervolgens een introductie van de aanwezige wethouders, ieder vertelde in het kort wat zijn taak was in het nieuwe college. Daarna was er gelegenheid persoonlijk kennis te maken.

Wethouder Wiersema trok veel belangstellenden, in het college kreeg hij onze kernen als aandachtsveld toegewezen en had  denk ik op vragen gerekend. Met pen en papier paraat noteerde hij zaken. De meesten van ons zullen in de VAR wel de artikeltjes van hoe en waarom bij en na de verkiezingen hebben gelezen, toch is het anders personen in levende lijve te zien. Behalve onze ‘huiswethouder’ Hr. Verkroost  en natuurlijk de burgemeester die we van eerdere gelegenheden kennen zegt een levend gezicht meer dan een foto in de krant. De opkomst was redelijk, zo’n vijftig  inwoners, schat ik.  Rond 10 uur vertrok het gezelschap met de bus huiswaarts. Op mijn vraag gaf een wethouder toe dat het inderdaad een hele exercitie was, maar ook als nuttig en waardevol door het bestuur werd ervaren. Het draagt zeker bij aan beter begrip voor alle verschillen binnen het grote conglomeraat ‘Stichtse Vecht’.

 

“Theo straks uit het oog, niet uit het hart”.  

Last changed: 30-06-2011 at 17:06

Back

Comments

Niet gevonden

Add Comment