Nog geen nieuws beschikbaar.

S.D.G. concert in het kader van Het Cultuur Festival Stichtse Vecht 29 mei 2011

Posted by David (david) on 27-06-2011
Nieuws & Achtergrond >>

LA DOLCE VITA DI PIAZZA HARMONIA “.

De leidraad voor deze avond, schetst Peter Manten de speaker deze avond is ‘het zoete, harmonische leven rond een Italiaans dorpsplein’. Harmonia staat voor overeenstemming van alle dingen, en vooral die tussen lichaam en geest, dat zal deze avond ook laten horen. De musicerenden spelen met hart en ziel, de weergoden trotserend, die een toontje meeblazen met een koude wind.

Toehoorders hebben zich er op voorbereid, een dikke jas en voor het geval dat …. een paraplu. Gelukkig is die nagenoeg droog weer mee naar huis gegaan. De dirigent maakte er later nog een  grapje over ‘misschien moeten we het volgend jaar wel ‘Paraplu concert’ noemen, herinnerend aan vorig jaar. 

Het thema ITALIË werd onmiddellijk bij het begin al onderstreept door de begin tune van een Euro-visie uitzending, origineel bedacht.                             

Het podium was versierd met Italiaanse vlaggen en de orkest leden hadden een roos of een strohoed op. Feestelijk! Het  concert zelf. Peter Tol, de dirigent, weet met zijn musici een klank te brengen die de tijd van trommels met blaasinstrumenten ver achter zich laat.

De klank die SDG nu laat horen met alle variatie in kleur is die van een heus groot orkest.Het thema Italië werd direct hierna ingezet door  het orkest met ‘ Inno Nazionale ‘ het Italiaanse volkslied. Muziek bekend van film en radio riepen bij velen van ons die zoete herinneringen op en tot verrassing van het publiek trad er ook een vocalist naar voren.

Mario, eigenaar van het Italiaanse restaurant op het plein verliet zijn zaak en zong bekende schlagers als ‘Marina Marina’ begeleid door André Raven die ook de diverse stukken van het orkest muzikaal aaneenreeg op zijn keybord en tot slot, eerst aarzelend, daarna aangevuld door het orkest ‘ Volare ‘ waar het publiek enthousiast bij klapte en meezong. Ook het orkest had een solist,  Daniëlle, die een mooie solo blies op haar bugel in het stuk ‘Con-te-partiro’, door mij vrij vertaald als: afscheid nemen valt me zwaar. En zo was het ook aan het eind van die avond.

Al met al een feestelijk optreden van het Tienhoven’s Orkest. Voor de toehoorders en musici een geslaagde avond. Bedankt Soli Deo Gloria.   J.M.

Last changed: 27-06-2011 at 12:33

Back