Badmintonvereniging 't Snelle Veertje

Wat is badminton?

Bijna iedereen kent badminton als een zomer-vakantie sport. Maar het is meer, badminton heeft spelregels, techniek en tactiek. Het is een ideale vrijetijdsbesteding en een volwaardige wedstrijdsport, dat zeer veel van de speler eist.

Voor de toeschouwer van een badmintonwedstrijd lijkt het een "makkie" , maar o wee, als je er zelf voor komt te staan! Het is een bijzonder beweeglijke sport, waarbij je geen moment kunt stilstaan en de volledige inzet en oplettendheid vraagt van de speler die ...

*                               ...  steeds in beweging moet zijn

*                               ...  voortdurend moet starten, lopen, afremmen en draaien

*                               ...  ondertussen slagbewegingen moet uitvoeren

*                               ...  de tegenstander en de shuttle in de gaten moet houden

Badminton heeft veel prettige en sportieve aspecten. Je hoeft er geen superatleet voor te zijn. Met enthousiasme en doorzettingsvermogen kan je al spoedig het racket op de juiste wijze hanteren en een partijtje meespelen.

Vind je het ook tijd voor een binnensport, zonder last van regen of wind.

Van september tot mei speelt er, op de donderdag avond van 20.30 tot 22.00, een enthousiast groepje Tienhovenaren badminton in de Veenkluit. Wij spelen allemaal op een ontspannen manier, plezier in het spelen is belangrijker dan het winnen, hoewel dat in het heetst van de strijd niet altijd te merken is. Meestal wordt er gedubbeld (4 personen  tegelijk in het veld) en hebben er ook nog 4 personen  de ruimte om in te spelen.

Training wordt niet gegeven, na zo’n 5 minuten inslaan wordt er een partijtje gespeeld, zodra deze is afgelopen wordt er gewisseld van spelers. De beste manier om te bepalen of badminton iets voor jou is, is het gewoon gaan doen.

Je kunt elke donderdagavond langskomen in de Veenkluit om een partijtje te spelen, vind je het leuk dan word je lid.

Informatie,

 

Nico van Miltenburg
Laan van Niftarlake 25                                           
3612BL Tienhoven,                                         
0346 282054