Jeugd

Welkom op de site voor jongeren van Bewonersvereniging Tienhoven & Oud Maarssenveen.

Voorstelrondje De werkgroep Jeugd is vertegenwoordigd door Maayke Marie, Jenny DirvenIngrid Verkuil, Marjolein de Graaf en Petra de Groot. Ons doel is om leuke activiteiten te organiseren zoals bingoavonden en filmmiddagen en waar mogelijk voorzieningen gericht op jongeren te verbeteren zoals het opknappen van het speelpleintje, uitgaansbus en de bankjes bij het dorpshuis. We zijn bereikbaar via jeugd@btom.nl.

Oproep Wij zouden het leuk vinden als jongeren in Tienhoven ons willen helpen met het bedenken van leuke activiteiten. Wie een leuk idee heeft kan dit mailen naar jeugd@btom.nl. Wij zullen dan nagaan of we iets met jouw idee kunnen doen. Informatie over leuke evenementen of interessante links kun je ook aan ons doorgeven dan plaatsen wij ze op deze pagina.

 

Links voor Jongeren activiteiten:

www.whateverinmaarssen.nl De gemeente Maarssen is een project gestart met de naam Whatever in Maarssen, ofwel WIM. Hiermee wil de gemeente een breed scala aan activiteiten voor jongeren in Maarssen en dus ook Tienhoven ontwikkelen. Het liefst ook door jongeren zelf bedacht én georganiseerd. De jongerenwebsite speelt daarbij een centrale rol als ontmoetingsplaats en als katalysator voor de ideeën.

www.nieuwevaart.nl Van beginner tot ervaren zanger, danser, gitarist of musicalster, bij De Nieuwe Vaart kun je terecht voor muziekonderwijs, diverse dans- en theatercursussen, muzikale activiteiten en presentaties.

www.zuwejeugd.nl De kei-training is een sociale weerbaarheids training voor jongens en meiden  in de leeftijd van 10 tot 12 jaar die onzeker of minder weerbaar zijn. Zuwe verzorgt tal van interessante trainingen voor zowel kinderen als ouders.

www.kerktienhoven.nl 
- Jeugdknutsel ´Club`, voor alle kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool: iedere woensdagavond van 19.00 uur tot  20.15 uur , locatie de jeugdzolder van de kerk. Kosten 1,50 euro per avond.

- Tienerclub voor alle tieners van 12 jaar en ouder die van de basisschool af zijn. Ongeveer om de week op de vrijdagavond komen we bij elkaar.
Het verzamelpunt is het parkeerterrein van ‘de Kerk’.
Van daar uit gaan wij of naar de jeugdzolder of naar elders waar de activiteit zich afspeelt. De activiteiten zijn wisselend van aard, o.a. creatief, sportief en serieus. De avonden duren ongeveer 1½ uur.

www.derest.nl

Inmiddels is Theaterwerkplaats DE REST alweer anderhalf jaar werkzaam op Fort Maarsseveen (achter de Maarsseveense Plassen). Het hele jaar door zijn er theatercursussen, workshopdagen en andere theatrale activiteiten zoals kinderfeestjes, Makersweekenden voor jonge theatermakers etc. Ook hebben we ieder jaar in september een grote theaterproductie (YLAND in 2008, De Aardappeleters in 2009) op het fort. 

Projecten: